Spring naar content

NL Preventiecentrum Sport & Go! Health Clubs

Steeds meer Nederlanders willen of moeten gaan sporten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. Sporten en bewegen omdat je te zwaar bent en wilt afvallen onder begeleiding, of omdat je (pre)diabetes of een andere chronische aandoening hebt. Huisartsen en eerstelijns professionals adviseren mensen daarom steeds vaker om (meer) te gaan bewegen. Deze mensen worden doorverwezen naar een fitnesscentrum die de juiste zorg kan leveren en waar de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.

Waar vindt u een veilige sportomgeving waar u op maat kunt sporten met instructeurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met diabetes, overgewicht of een chronische aandoening? Bij NL Actief Preventiecentrum Go! Health Clubs. Wij gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes, obesitas, reuma, en hersenletsel (NAH)veilig en effectief te begeleiden en te trainen. Onze instructeurs zijn opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. Onze beweegdeskundigen zijn geregistreerd op fitned.nl: een internationaal kwaliteitsregister.

Een NL Actief Preventiecentrum/FITNED is een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld door NL Actief en garandeert in ieder geval: Geprotocolleerde begeleiding van klanten met niet aangeboren hersenletsel door speciaal opgeleide bewegingsdeskundigen binnen het project Meet Me @ The Gym, ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation

  • Al onze coaches en deskundigen zijn terug te vinden in het internationale kwaliteitsregister, genaamd: FITNED. Het niveau is 4+
  • De manier van begeleiden op basis van het ziektebeeld is getoetst door branchevereniging NL Actief
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit eerstelijnszorg, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten en fysiotherapeuten.Uitstekende samenwerking met specialisten, patiëntenverenigingen en zorginstellingen in de nabijheid van het betreffende centrum
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation
  • Beschikt de bewegingsdeskundige over de juiste competenties? Is hij in FITNED.nl geregistreerd op niveau 4+ (Fitnesstrainer B aangevuld met een specialisatie ‘Bewegingsdeskundige Prediabetes’, ‘Bewegingsdeskundige Diabetes Mellitus’, Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas’ , Bewegingsdeskundige Reuma’ of ‘Bewegingsdeskundige NAH’
  • Wordt binnen het fitnesscentrum gewerkt conform vastomlijnde procedures? Bijvoorbeeld, weet de receptiemedewerker wat hij/zij moet doen als een prospect met een verwijzing van de huisarts zich meldt aan de balie? Zijn de andere instructeurs ervan op de hoogte wat ze moeten doen als een diabeet een ‘hypo’ heeft? Enz.
  • Wordt er door de bewegingsdeskundige (4+) gewerkt conform de wetenschappelijk onderbouwde wijze van begeleiding?

KEURMERK NL ACTIEF PREVENTIECENTRUM

Diverse doelgroepen
Inmiddels zijn er zo’n 140 NL Actief Preventiecentra die zich richten op de doelgroep van mensen met overgewicht en/of een (verhoogd risico op een) chronische aandoening zoals Obesitas, Diabetes, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Reuma. Deze begeleiding vindt (met name) buiten de zorg plaats omdat het gaat om mensen die uitbehandeld zijn.

Kwaliteit van begeleiding geborgd
Met het keurmerk NL Actief Preventiecentrum laat de fitnessondernemer zien dat hij intern de zaakjes op orde heeft. Hij kan erop vertrouwen dat zijn medewerkers de juiste dingen doen om deze specifieke doelgroepen optimaal te kunnen begeleiden.
Als een fitnessondernemer het daarnaast ook belangrijk vindt om verwijzingen vanuit 1e en/of 2e lijnszorg te verkrijgen, dan komt er nog wel wat meer bij kijken. Het hebben van het keurmerk betekent niet automatisch dat huisartsen meteen bereid zijn om patiënten naar hem te verwijzen. Het opbouwen van een duurzame samenwerking met zorgverleners vraagt om vertrouwen, dat vergt ook van de fitnessondernemer om extra competenties, én (in het algemeen) over een lange adem.

Het keurmerk NL Actief Preventiecentrum kan behaald worden voor één of meerdere doelgroepen. Alleen leden van NL Actief, die BASIS gekeurd zijn door Keurmerk Fitness (LERF), komen in aanmerking voor het keurmerk NL Actief Preventiecentrum. Zij worden, naast de bovengenoemde criteria waar alle leden van NL Actief aan dienen te voldoen, ook getoetst op zaken die zich toespitsen op de juiste begeleiding van de specifieke doelgroepen.

Go! Health Clubs is dus HET preventiecentrum voor u.

Wens je meer informatie of wil je direct aanmelden u zich aanmelden, gebruik dan onderstaande link. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik hier om een aanvraag te doen

Laten we kennismaken

Plan een vrijblijvende proeftraining in

Gratis proeftraining